miert_valasszon_minket

Tudod hogy hívják az ilyet? Fogadatlan prókátor!” – mondta egyszer az osztályfőnököm, amikor barátnőm érdekében próbáltam felszólalni egy igazságtalannak vélt szidás közben. Akkor még nem sejtettem, hogy egyszer tényleg prókátor leszek, ráadásul nem is fogadatlan. Az biztos, hogy egészen kicsi koromtól felháborít az igazságtalanság, a hatalommal való visszaélés, az elesettek elnyomása. Ha így visszaemlékszem, semmi meglepő nincs abban, hogy végül ügyvéd lettem. Az ügyvédséget pedig a szó legnemesebb értelmében hivatásnak tekintem, soha nem tudnék rá úgy tekinteni mint egyszerű munkahelyre vagy pénzkereseti lehetőségre.  Szerencsés vagyok, mert ez olyan hivatás, ahol lehetőségem van másokon segíteni és szabadon dönthetek arról, hogy elvállalok-e egy ügyet, tudom-e szívvel-lélekkel képviselni.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomáztam 2003-ban summa cum laude minősítéssel. Az egyetem alatt már gyakornokként dolgoztam későbbi prinicpálisom – dr. Székely Marianna ügyvéd – irodájában. A gyakornoki évek után az ügyvédjelöltség következett, majd a jogi szakvizsga, amit kitűnő eredménnyel tettem le.

Ügyvédi irodám 2008-ban nyílt meg, azóta folyamatosan működik Budapesten a VI. kerületben. Polgári ügyekkel foglalkozom, elsősorban ingatlanokkal, civil szervezetekkel, polgári jogi szerződésekkel.

Tíz évig voltam a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (későbbi nevén Forster Központ) jogi képviselője, így bőséges tapasztalatot szereztem közigazgatási jogból, örökségvédelemből és az állami vagyonnal kapcsolatos szerződésekből, ügyekből.

Tíz éve vagyok büszke utcajogász, 2016-tól az Utcajogász Egyesület társelnöke. Utcajogászként kívülről-belülről ismerem a végrehajtási eljárásokat, a bérleti szerződésekkel kapcsolatos problémákat, szociális ellátásokat és a szabálysértési jogot. Tudom hogyan kell adósságot minimalizálni, kilakoltatást megakadályozni de legalábbis késlelteni, tudom mire kell figyelni egy bérleti szerződés megkötésekor. Utcajogászként végzett munkámért 2018-ban megkaptam az „Év Pro Bono Ügyvédje” megtisztelő díjat a Magyar Ügyvédi Kamarától és a PILNET Alapítványtól.

Ügyfeleimet úgy igyekszem képviselni, hogy a megbeszélések során közösen feltárjuk amit mindenképpen el szeretnének érni, és ezt összhangba hozzuk a jogi lehetőségekkel. Nem hiszek a mindenáron való pereskedésben, tapasztalataim szerint sokkal nagyobb örömet és megnyugvást szül egy jó egyezség (arról nem is beszélve, hogy mennyi időt és pénzt lehet vele spórolni). Egy jó egyezség nem azonos a szájhúzós kompromisszummal, ilyet nem kötök, szükség esetén ügyfeleim érdekében a végsőkig elmegyek a jog által biztosított keretek között.